© The Mhakk Studio

Wednesday, May 5, 2010

Remaja penyamun cedera ditembak polis


KUALA LUMPUR 5 Mei – Sekumpulan remaja yang menyamun sebuah premis menerima padah apabila salah seorang daripada mereka ditembak polis dalam satu kejadian di sebuah kafe siber di Jalan Genting Klang di sini awal pagi ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 3.10 pagi itu, dua anggota polis berpakaian preman yang ditugaskan untuk menjalankan rondaan di kawasan itu masuk ke dalam kafe siber berkenaan dan pergi ke tandas.

Sebaik keluar dari tandas, kedua-dua mereka terkejut apabila premis terbabit bertukar kecoh apabila tujuh lelaki bersenjatakan parang menjerit-jerit serta menghunus dan melibas senjata yang dibawa mereka.

Kesemua suspek yang menyamun kafe siber itu menggunakan pelbagai jenis senjata seperti pedang samurai, parang panjang, parang pemotong daging, kapak, gergaji dan pisau. - Utusan

Tembak lagi. Kali ni cedera. Tak mati. Ni baru namanya samun. Kenapa pulak tak tembak mati? Sebab pakai senjata seperti pedang samurai, parang panjang, parang pemotong daging, kapak, gergaji dan pisau. Bukannya senjata seperti kereta...

Ada jugak orang samun pakai gergaji... gergaji biasa ke chainsaw? adoii...takleh bayang. Apa nak jadi laa dengan anak-anak muda sekarang ni. Boleh mengancam populasi orang-orang baik pada masa depan.

No comments:

Ũ