© The Mhakk Studio

Friday, February 6, 2009

Gambar-gambar sekitar Masjid Ubudiyyah

Sekitar Masjid Ubudiyyah, Kuala Kangsar.
Selepas solat Jumaat ( 6 Feb 2009 )






Haa... kan dah kena gas pemedih mata.

Budak sekolah pun turut serta

Ustaah Nuridah pun ada

Mamat FRU yang setia berdiri menunggu arahan

Laa... rupanya mamat-mamat FRU pun pedih mata juga ke..?

Mamat-mamat FRU sangat kuat... mereka mampu menjatuhkan motosikal!

Polis trafik pun tak terkecuali terkena penangan gas pemedih mata. Encik polis berbaju gelap dalam gambar ni yang bagi aku makan garam. "Dik... nah makan garam" "Terima kasih...". Oh..rupanya garam itu masin!

Ni Siapa? Aku tak kenal... kerabat di Raja kut?


Haa... siap tutup muka dengan surat khabar... siapa tu? Malu ke?

Mereka ini menyekat kereta-kereta VVIP...

Walau sedih dan kecewa dengan apa yang berlaku di Perak,
mereka tetap mengingati saudara di Palestin...


Masjid diserang... tapi bukan di Palestin. Ni di Perak je.



Bom ke apa tu? C4?
Antara ciri-ciri keselamatan FRU... kerana takutkan mati (?)


Seoang yang mendakwa dirinya Ajk Pas Perak berucap atas trak FRU


Mahasiswa pun ada...


"Anak-anak muda sekalian, lebih baik bersurai...nanti polis tangkap" - nasihat Encik Polis ini


Akhirnya, lepas habis berdemonstrasi, mereka pun menjamu selera...

Sokongan Rakyat nampaknya masih baik kepada Pakatan Rakyat. Cuma, para pemimpin PR jangan terlalu gopoh apabila berdepan dengan pihak Istana.



6 comments:

azharjaafar said...

Kesian kat korang..

zulhazmi said...

trimakasih

Anonymous said...

tunggu reformis ke-2 selepas kejatuhan anwar secara haram dari mahathir..
kali ni kejatuhan krajaan perak dari PR secara haram jgk
ayuh bngkit reformis ke-2!!!

Kakkoii said...

takziah rakyat perak. kome smue dpt mb haram.

cuba bygkan, bagaimana Erdogan bertindak mmprotes presiden Israel simon peres dlm sidang ekonomi di Davos - dgn segera blah dr sidang tu.

kome smue pikir jap, kalau le Nizar atau Zambry yg ada di tempat Erdogan. Yg mane satu akan buat mcm Erdogan buat. NIZAR, atau ZAMBRY ???

BuBbLeS said...

u were there?
oh,r u ok?

eventho aku ni bukan la org Perak, i feel sorry for them too.

bila la politik malaysia nk jadi bersih..

afiq sumber said...

cis, pegi x ajak. aku duk kuale jer.

Ũ